Polazak u školu predstavlja važan trenutak u životu svakog deteta, Strah, nesigurnost i sumnje mogu pratiti i najhrabrije prvake. Ovaj pritisak je pojačan posle tragedije u beogradskoj školi. Svi zajedno moramo pomoći da se smanji to opterećenje na prvake i roditelje, kao i na svu decu. Zadatak je u susret novim znanjima i avanturama koje ih čekaju u školskim klupama probudimo uzbuđenje i radost.
Interart, organizator velikog broja programa za decu, mlade i porodicu, priprema program i sadržaje u tom pravcu pod nazivom, “Genijalni učitelj”.  Ovaj program ima poseban značaj jer pomaže, da deca i roditelji potisnu strahove i loša osećanja koja su moguća nakon tragedije u Beogradskoj školi. Zamenimo ih optimizmom, pozitivnom energijom i dečijem druženjem.

To je mnogo više  od stone igre, to je, genijalni učitelj, jer povezuje tri važne dimenzije dečjeg sveta, učenje, druženje i igru.

Ovaj program održaće se u holu Doma kulture, odnosno u knjižari "Mala Velika Knjiga",  Druženje ima četiri etape, prva, pravljenje timova , druga navijanje sa strane, treća igra za stolom i četvrta, druženje tima, u knjižari među knjigama. Knjigu treba zavoleti još od malih nogu. Učesnici i takmičari mogu da su svih uzrasta, čak i oni sa pelenama.

Naizgled običan program je važna podrška i lekcija najmlađima , da u društvu, u igri, sa generacijom, sa porodicom, učenje je divan doživljaj i lekcija za ceo život.

Pozivaju se roditelji da prijave svoje dete u knjižari Mala Velika Knjiga, u Domu kulture, lično ili na mail decaporodica@gamil.com


Podelite objavu